VED DU HVAD OSINT ER?

Er du advokat, sikkerhedschef eller på anden måde ansvarlig for undersøgelser af svindel, så er OSINT nok ikke et ukendt begreb for dig.

I EAGLE SHARK benytter vi en række efterforskningsmæssige teknikker, som for udenforstående kan være svære at sætte sig ind i og forstå men som vi tager helt naturligt at man kender til i vores branche. Vi vil dog gerne løfte sløret lidt – ikke i forhold til specifikke operationer og kunder men til gengæld lidt insider viden omkring hvilke elementer der indgår i eksempelvis en efterforskning.
Det der ofte ligger grunden til en efterforskning af forskellige former for kriminalitet er det vi kalder ”OSINT”.

Hvad er OSINT?

OSINT dækker over begrebet ”Open-Source-INTelligence”, hvor en analytiker identificerer, vurderer og anvender frit tilgængelig information fra internettet f.eks. sociale medier, hjemmesider og offentlige databaser i forbindelse med operationel sikkerheds, efterforsknings eller efterretningsarbejde.  

Hvornår kan OSINT bruges?

EAGLE SHARK tilbyder sine nuværende og kommende klienter OSINT-undersøgelser, som supplement til igangværende efterforskninger eller som en ad-hoc service, der kan trækkes på, når der skal træffes kritiske beslutninger om eks. leverandører, nøgle medarbejdere, mistanke om svindel og tyveri mv.  

OSINT kan anvendes til at verificere påstande, teorier eller blot skabe klarhed når usikkerheden melder sig på banen.  

EAGLE SHARK tilbyder OSINT undersøgelser, som er i fuld overensstemmelse med de allerhøjeste internationale standarder.
Vores praktiske erfaring kommer fra arbejdet med konkrete og komplicerede sager fra bl.a. Dansk Politi, hvor vores OSINT-metoder er blevet gennemtestet.  

Vedhæftet PDF er et fiktivt eksempel på en OSINT-opgave, med fokus på forsikring og pension branchen. Her mistænkes en person for at have svindlet i forhold til personskade forsikring, og denne OSINT-rapport er tiltænkt for at afdække adfærd, for evt. senere observationsopgave (dokumentation sikre).

Kontakt os, hvis du ønsker mere information om OSINT og hvordan EAGLE SHARK kan hjælpe din virksomhed.  

 

Download: OSINT_FIKTIV_CASE.pdf

EAGLE SHARK GROUP

EAGLE SHARK A/S - DENMARK

ESSEC ApS - DENMARK

EAGLE SHARK PARTNERS Ltd - U.K.

EAGLE SHARK CEE Sp.z.o.o. - POLAND

.

EMAIL HQ: INFO@EAGLESHARK.DK

PH HQ: +45 71 99 19 19

EAGLE SHARK GROUP

EAGLE SHARK A/S - DENMARK

EAGLE SHARK CYBER DEFENCE ApS - DENMARK

ESSEC ApS - DENMARK

EAGLE SHARK PARTNERS Ltd - U.K.

EAGLE SHARK CEE Sp.z.o.o. - POLAND

.

EMAIL HQ: INFO@EAGLESHARK.DK  -   PH HQ: +45 71 99 19 19

© 2017 EAGLE SHARK GROUP